Forum

 
Anna
2008-09-17 01:20:24
Hej, Min mor (i 50-årsåldern) har fått en bula/svullnad under armhålan ungefär (vänster sida). Tyvärr tryckte hon på den, eftersom hon misstänkte att det kunde vara en inflammerad finne eller liknande. Efter det har den svullnat ytterligare, den blev irriterad. I nuläget är den som ett plommon storleksmässigt. Den är olikformig. Bulan/svullnaden känns som om den sitter bara några millimeter under huden. Den är rörlig, men min mor upplever att den har en förankring inåt, "rötter". Känns "broskhård", alltså inte hård som sten eller liknande. Min mor tycker sig känna att den har en "tipp" precis där den börjar under huden. Hon har haft en väldigt snarlik bula/svullnad på låret vid ett tidigare tillfälle, men den gick bort av sig själv. Eftersom denna svullnad/bula sitter så dumt till störs hon av den (spänner och gör lite ont när hon använder armen). Man kan se en svag rodnad i huden också. Brukar inte använda BH, men har gjort det under en tvåmånadersperiod innan bulan/svullnaden uppstod. Vore så innerligt tacksam om någon kan tipsa om ett medel som kan ta ned bulan/svullnaden. Hjärtligt tack på förhand!
Antal svar på detta inlägg: 2 Reply to this post »
Sidor: « 1 »

..s.
2010-06-15 23:28:16
jag skulle absolut rekommendera din mor att uppsöka läkarvård med detsamma. Dessa knölar spricker ofta av sig själv utåt och om det är infekterat så rinner eventuellt var ut, eller så försvinner dom bara. Om inte, så krävs de att en läkare gör en öppning och tömmer den, så att den inte spricker inåt i kroppen och orsakar ev. blodförgiftning.
Björn Lundberg
2008-09-17 05:02:50
Din mor bör uppsöka läkarvård så att hon får en ordentligt undersökning gjord. Det vore både fel och farligt att först försöka behandla henne alternativmedicinskt utan att någon diagnos har blivit gjord.